Talvileiri

Lyhyesti

Mikä? JÄÄTRIPLA – Kolmen lippukunnan yhteinen Talvileiri

Milloin? Lähtö seikkailijoille, tarpojille ja samoajille PE 16.2. noin klo 18 aikaan (tarkentuu ilmoittautumisten jälkeen) vanhempien kyydeillä. Sudenpentujen leiri alkaa LA 17.2. klo 10 parkkipaikalta osoitteessa Keltolahdentie 46, Tampere. Leiri päättyy kaikkien osalta sunnuntaina 18.2. noin klo 13 lipunlaskuun. Ilmoittautuminen päättyy 9.2.

Kenelle? Kaikille Metsäpojille

Mitä maksaa? Leirimaksu on 10€ sudenpennuille ja 20€ sitä vanhemmille

Koko leirikirje

Vuosittainen talvileiri järjestetään 16.-18.2.2024 Teiskon Keltolahdessa Messukylän Metsäpoikien (MeMe) lippukunnan leiripaikalla. Tällä kertaa mukana leiriä järjestämässä ovat Metsäpoikien lisäksi myös Oriveden Eräsudet (OriEr) sekä Juupajoen Eräpartio (JuEr). 

Viikonlopun mittainen talvileiri koostuu erilaisten erätaitojen harjoittamisesta, yöpymisestä puolijoukkueteltassa kamiinan lämmössä ja hauskasta ohjelmasta talviolosuhteissa. Talvileiri tarjoaa joka vuosi unohtumattomia kokemuksia, jotka muistaa lähes ikuisesti, joten mukaan kannattaa ehdottomasti lähteä!

Talvileirille tulevat Seikkailijat, Tarpojat ja Samoajat lähtevät leirille PE 16.2. noin klo 18 aikaan (tarkentuu ilmoittautumisten jälkeen) vanhempien kyydeillä ja leiri päättyy kaikkien osalta sunnuntaina 18.2. noin klo 13 lipunlaskuun, josta lippukuntakohtainen (aika tarkentuu myöhemmin) kotiinkuljetus vanhempien kyydillä. Sudenpentujen osalta leiri alkaa LA 17.2. klo 10 parkkipaikalta osoitteessa Keltolahdentie 46, Tampere, johon saavutaan vanhempien kyydeillä (suositus: kimppakyydit). 

Leirin hinta on 20€ (paitsi Sudenpennuilta 10€), johon sisältyy ruokailut, ohjelmat ja huikeita muistoja. Leirimaksu maksetaan 9.2 mennessä Messukylän Metsäpojat ry:n tilille FI51 1544 3000 2647 75 (viestikenttään vain partiolaisen nimi!). Leiriläisellä tulee olla Suomen partiolaisten jäsenmaksu maksettuna. Ilmoita myös mahdolliset ruoka-aine allergiat (lääkärintodistus) ilmoittautumislomakkeella.

Ohjelma toteutetaan ulkoilmassa, joten tärkeää on valita säänmukainen ja riittävän lämmin vaatetus leiriläiselle. Yöpyminen tapahtuu kamiinalla lämmitetyssä puolijoukkueteltassa, ja yön aikana on varattu mahdollisuus kuivata kastuneita vaatteita. Kannattaa varata kastumisen varalta vaihtovaatteita mukaan.

Mukaan kannattaa pakata ainakin seuraavat:

 • Rinkka tai reppu (ei mielellään irtonyssäköitä)
 • makuupussi ja makuualusta
 • partiohuivi
 • puukko
 • juomapullo
 • ruokailuvälineet (lautanen, muki, lusikka, haarukka) kangaskassiin pakattuna
 • tasku/otsalamppu ja varaparistot
 • kompassi
 • kello
 • henk. koht. lääkkeet (ohjeineen) ja hygieniavälineet
 • vaihtovaatteita,vaihtosukkia, villasukat, lämpimiä alusvaatteita, villapaita tai fleece, pipo ja hanskat, lämmin takki ja -housut, varapäähine, varahanskat ja kenties varakengät
 • sekä tietysti reipasta mieltä ja asennetta!
 • Mikäli lumikenkiä löytyy kotoa, pakatkaa nekin mukaan leirille.

Mahdolliset lisäykset tarvittavaan varustukseen ilmoitetaan sähköpostilla. Leiriläinen pakkaa itse varusteensa ja merkkaa kaikki varusteet omalla nimellään. Vaatteiden ja jalkineiden tulee olla väljiä ja lämpimiä. Kenkien pitää olla niin väljät, että villasukkienkin kanssa varpaat mahtuvat liikkumaan (merkittävää lämmön säilymisen ja käyttömukavuuden kannalta).

Ilmoittautuminen leirille tapahtuu Kuksan kautta: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=68049

Ilmoittautuminen tulee tehdä viim. 9.2.2024. Leirijohdon tavoittaa leirin aikana 24/7.

Tervetuloa ja nähdään leirillä!

Tiedustelut ja yhteydenotot: 

Juupajoen Eräpartio, Emmi Pajunen, 050 587 1271 ja emmi.m.pajunen@gmail.com
Messukylän Metsäpojat, Tapsa Kankkonen, 040 5504 619 ja tapsa.kankkonen
Oriveden Eräsudet, Arttu Lehti, 040 192 9124 ja r2arttu@yahoo.com