Esittely

Messukylästä metsään, tulille tai telttaan. Järki luistaa, hauis loistaa, peukkuun veistää Metsäpojat!

Messukylän Metsäpojat on Tampereen Messukylän ja Takahuhdin kaupunginosissa toimiva vuonna 1947 perustettu poikalippukunta. Metsäpoikien kokoontumistilat, joita kutsutaan koloiksi, sijaitsevat Messukylän seurakuntatalossa (Messukyläntie 36, 33700 Tampere) ja Takahuhdin pappilassa (Tanhuankatu 40, 33560, Tampere). Messukylän Metsäpoikien omistama kämppä Keltolahti sijaitsee Tampereen Teiskossa 30 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta.

Messukylän Metsäpoikien toiminta, kuten partiotoiminta yleensäkin, on kasvatustoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioonottaen. Toiminnan päämääränä on, että lippukunnan toiminnassa pojista kasvaa persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoisia, vastuuntuntoisia, aktiivisia sekä itsenäisesti ajattelevia paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäseniä. Käytännössä päämäärään pyritään järjestämällä lippukunnan jäsenille partio-ohjelman mukaista nousujohteista ja monipuolista harrastustoimintaa, joka sisältää ikäkausikohtaisia aktiviteetteja, erilaisia ohjelmatapahtumia ja projekteja sekä toimintaa erilaisissa ryhmissä niin ryhmän jäsenenä kuin johtajapestissäkin. Partiokasvatuksen tavoitteena on, että yksilö toimii aktiivisesti ja vastuuntuntoisesti suhteessa omaan itseensä, toisiin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön.

Meitä Metsäpoikia on tällä hetkellä n. 100. Toteutamme partiotoimintaa kaikille ikäkausille. Viikottaisia kokouksia järjestämme Messukylän ja Pappilan seurakuntataloilla.