Kuukausitiedote 2/2023

Kuulumisia Kammi23-talvileiriltä. Kammi23-talvileirillä oli talvinen tunnelma ja tekemisen meininkiä. Leiriläiset pääsivät kokeilemaan mm. pilkkimistä ja divali-kynttilälyhdyn tekoa. Tarpojat pääsivät testamaan erätaitojaan oikein kunnolla riihityksen merkeissä. He harjoittelivat mm rakovalkean tekoa. Tarpojat viettivät toisen leiriyön itse rakentamassaan majoitteissaan ja tekivät ruokansakin itse. Kovan suorituksen kunniaksi pojat pääsivät viimeisenä aamuna lämpöiseen saunaan.

Joulukorttikisan äänestys on auki 19.2. asti. Millaisia joulukortteja sinä haluaisit olla ensi jouluna myymässä tai ostamassa? Messukylän Metsäpoikien ja Messukylän Metsätyttöjen yhteinen joulukorttikisa on edennyt äänestysvaiheeseen. Äänestää voivat sekä partiolaiset että kotiväki. Tutustu kilpailutöihin ja äänestä omaa suosikkiasi 19.2. mennessä osoitteessa metsapojat.fi/korttikisa

Partiokin lomailee talvilomaviikolla. Viikkokokoukset ovat tauolla 27.2.-5.3. ja jatkuvat normaalisti taas 6.3. alkaen.

Turva-aikuisen tervehdys. Moi, täällä MeMen turva-aikuinen Henry!

Tiesithän, että lippukunnassamme on käytössä Turvallisesti yhdessä -ohje. Ohjeeseen voi tutustua: https://www.partio.fi/lippukunnille/lippukunnan-johtaminen/toiminnan-turvallisuus/turvallisesti-yhdessa/

Lippukunnan jäsenet sekä ryhmien johtajat voivat kääntyä turva-aikuisen puoleen, jos hän itse tai joku muu partiolainen kokee kiusaamista, häirintää tai kaltoinkohtelua partiossa tai partion ulkopuolella. Turva-aikuisen tehtäviin kuuluu tukea lippukunnan johtajistoa lastensuojelua vaativissa tilanteissa sekä tarvittaessa osallistua tällaisten tilanteiden hoitamiseen. Myös yllättävissä (kriisi)tilanteissa tai erilaisten tilanteiden selvittelyissä voi kääntyä turva-aikuisen puoleen. Turva-aikuisten tehtävänä on varmistaa, että jokaisella on partiossa mukavaa ja turvallista.

Minuun saa ja pitää olla pienellä kynnyksellä yhteydessä! Turva-aikuinen on just sua varten, olit sitten itse partiolainen, huoltaja tai ryhmänjohtaja. Henry Matinlauri, henry.matinlauri@metsapojat.fi

Keväällä sattuu ja tapahtuu. Tapahtumakalenteriimme on jo nyt koottu kevätkauden tapahtumia, jotka voi käydä nappaamassa omaan kalenteriin. Poimi ylös ainakin toukokuun partioparaati, sekä kesäkuun kesäleiri! Tapahtumista on luvassa tarkempia tietoja lähempänä tapahtuma-ajankohtaa. Tapahtumakalenterin löydät nettisivuiltamme osoitteesta metsapojat.fi/tapahtumakalenteri

Kiinnostaako vaeltaminen? Lippukunta Messukylän Metsäpojat ry suunnittelee toteuttavansa jatkossakin erityyppisiä vaelluksia eri vuodenaikoihin. Kartoitamme kyselyllä nykyisen 15+ vuotiaan jäsenistön kiinnostusta erilaisille Lapin vaelluksille, jotta voimme kohdistaa rajalliset voimavaramme tehokkaasti jäsenistön toiveita huomioon ottaen. Arvioitu täyttöaika 2-5 min. https://forms.gle/gm7GeB7aNCSqXd5V9

Metsäpoikien viestintä kehittyy. Metsäpojissa on aloittanut uusi viestintäryhmä, joka kehittää viestintää lippukunnassa niin sisään- kuin ulospäin. Nämä kuukausitiedotteet ovat yksi osa tätä kehittyvää viestintää. Viestinnästä saa antaa palautetta tai kertoa ideoita viestintävastaavalle. Ajantasaiset löytää nettisivuiltamme metsapojat.fi/yhteydenotto.