Kaltio

Kaltio – Messukylän Metsäpoikien lupauksenanto 2018

Lupauksenantotilaisuus

11.10.2018     Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Messukylän Metsäpojat ja Messukylän Metsätytöt pitävät yhteisen lupauksenantotilaisuuden. Messukylän vanhassa kirkossa oli mukavasti väkeä eikä ihmekään, kuitenkin kahden lippukunnan lupauksenannot kyseessä. Ovesta tullessa Metsäpojat olivat kirkon vasemmalla puolella ja Metsätytöt oikealla puolella. Vanhemmat ja partiolaisten muut perheenjäsenet istuivat takana. Messukylän Metsätyttöjen ja -Metsäpoikien lupauksenantotilaisuus alkoi, kun Metsäpoikien Elmo ja Metsätyttöjen Mirjami kantoivat liput sisälle Messukylän vanhaan kirkkoon. Lippuja kannettaessa partiolaiset tervehtivät lippuja partiotervehdyksin.

Lippujen kirkon eteen viemisen jälkeen Metsäpoikien lippukunnanjohtaja Antti kertoi partioihanteista. Itse tilaisuuden tarkoitus eli lupauksenanto tapahtui Antin puheiden jälkeen. Ensimmäisenä partiolupauksensa antoivat sudenpennut. Sudenpentujen jälkeen tuli seikkailijoiden vuoro, seikkailijoita oli eniten. Viimeisenä vuorossa oli tarpojat, tarpojia oli vain kuusi. Lupauksenanto tuntui menevän mukavasti ja liput kannettiin ulos lopettaessa.

 

 

 

 

 

 

-Väinö

 

Kaltio – Metsäpoikien kesäleiri 2018

 

Pv 1. Teltat pystyyn!
Messukylän metsäpoikien huisin hauska ”Väsä” niminen kesäleiri sai alkunsa illalla 5.6.2018 kuuden aikoihin Keltolahdessa, kun raahattiin yhteiset tavarat liiteriltä kämpälle. Eipä illassa muuta ehtinytkään, kuin jakamaan leiriläiset kolmeen vartioon, pystyttämään teltat, aloittamaan leirirakennelmia ja tottakai syömään iltapalaa.

Pv 2. Riukupäivä
Aamu alkoi kello 7:30 herätyksellä ja 8:00 leirin ensimmäisellä telttatarkastuksella.  Telttatarkastus löi leirikilpailun käyntiin. Telttatarkastuksen yhteydessä vartiot ilmoittivat nimensä, ensimmäisen vartion nimeksi keksittiin Voileivät, toinen oli nimeltään MuPE ja kolmas Reissumiehet. Aamusta iltaan jatkettiin rakennelmia kuten rinkkateline, makuupussien tuuletusteline, roskakori ja työkaluteline. Päivällä käytiin metsästämässä uusia riukuja, sillä vanhoja ei olisi riittänyt kaikille ja myrskyjen jäljiltä oli metsä täynnä pieniä kaatuneita puita. Päivän kruunasi sauna.

Pv 3. Haikki
Aamu alkoi taas tuttuun tapaan telttatarkastuksella. Kolmantena päivänä hoidettiin lyhyt viiden rastin haikki, mikään vartio ei osannut toisen rastin kuva-arvoituksen vastausta: pumppupora, joten tasapelin takia haikkia ei pisteytetty leirikilpailuun. Illemmalla jatkettiin väsäilyä: vartiot rakensivat kolmijalan ja ehkä saattoivat aloittaa oman leiriportin suunnittelua.

Pv 4. Supet leirille!

Päivä alkoi, niin kuin joka ainoa päivä eli telttatarkastuksella. Neljäs aamupäivä oli varattu leiriporttien valmisteluun, onneksi kaikista tuli erilaisia, vain Reissumiesten ja Voileipien porteissa oli vähän samaa näköä. Lounaan jälkeen tuli leirin kohokohta eli lipunryöstö. Kuuden aikoihin sudenpennut lähtivät Pappilasta kohti Keltolahtea. Illalla oli leirin ensimmäinen iltanuotio, vaikka metsäpalovaroituksen takia nuotiota ei voinut sytyttää. Iltanuotiolla syötiin makkaraa.

Pv 5. Penkit kuntoon

Viidentenä aamuna selvittiin leirin toisiksi viimeisestä telttatarkastuksesta. Sudenpentujen ensimmäinen ja ainoa kokonainen päivä oli vilkas, sudenpennut näpräsivät puisia pannunalusia ja muut leiriläiset kunnostivat nuotiopaikan penkkejä ja rakensivat uuden leveän selkänojallisen penkin. Uusi penkki oli hieno ja siitä oli komeat näkymät kohti Pulesjärveä. Iltapäivällä pelattiin monta hyvää kierrosta lipunryöstöä.

Pv 6. Nyt se loppuu

Viimeisenä aamuna oli tottakai telttatarkastus, riippumattokansalle tuli kiire, sillä he heräsivät vain muutamia minuutteja ennen tarkastusta. Aamu käytettiin leirien purkuun. Puuvartio sai hyvän avun moottorisahalta, sillä edellisien päivien jäljiltä oli kämpän ja saunan polttopuut lopussa. Leirin viimeinen ruoka oli tietenkin hernekeitto. Lounaan jälkeen kannettiin yhteisiä tavaroita takaisin peräkärrylle ja siivoiltiin paikkoja. Vanhempien saavuttua oli leirikirkko, pullakahvit ja lipunlasku. Lipunlaskussa julkistettiin leirikilpailun voittaja, kilpailu oli tiukka. Reissumiehet-vartio tuli kolmansiksi, Voileivät voittivat MuPE:t yhdellä pisteellä.

-Väinö & Henri